lördag 14 november 2009

Att Åka Spårvagn


En spårvagn i Göteborg är stor, och ganska ansträngande. Man sätter sig ner, eller försöker hålla balansen stående. Är det riktigt fullt så är inte bara alla sittplatser upptagna, utan även de riktigt bra ståplatserna. Då har man ingen stans att hålla i sig, såvida man inte är riktigt vänlig och vågar ta tag i sina medresenärer. Annars måste man hålla balansen, och det är inte alltid så lätt. Medans vagnen kör går det bra, men när den stannar, eller då personen bakom dig insisterar att han/hon vill gå förbi dig, TROTS att det är minst två hållplatser kvar tills han/hon faktiskt måste gå av. Ja du, då är det bara att hålla ut och tänka positivt. Det är ju faktiskt billigare än en taxi, och bättre för miljön. Det är närinpå omöjligt att hitta en riktigt bra parkeringsplats inne i stan, och att cykla i djungeln är inte bara något endast de riktigt modiga borde försöka sig på, det är också tröttsamt, och du vill knappast vara svettig när du är framme dit du ska. Alltså tackar du spårvagnen för att den finns, och gör ditt bästa för att inte bara du, men även dina medmänniskor ska ha en så bra resa som möjligt.
Eller?

Du kanske fick din plats, och dessutom kanske det fanns platser för tre av dina polare. Ni sitter där och har det tråkigt, det är minst åtta hållplatser kvar. Mer och mer människor kommer in och knökar, varför var just de tvugna att åka i denna vagn?

Men självklart har ni, som nästan alla, en underbar teknologisk apparat som kan göra resan roligare. Ni sätter på brötljud, tillräckligt högt så att alla i vagnen ska höra er, för alla måste gilla Er musiksmak, den är oklanderig! Den är bäst! Så ni lyssnar på musik, hållplats efter hållplats. Hörlurar? Nej tack! Detta är det bästa tidfördrivet människan kommit på, och det är inte mer än rättvist att varje individ i närheten skall få ta del av det.
En man grymtar och kollar argt på er. En stående dam trillar nästan då spårvagnen stannar och hon hade blivigt distraherad av musiken. En liten bebis börjar gråta, och en tjej som faktiskt har musik i hörlurarna kan inte koncentrera sig på det hon vill lyssna på.

Men inget av detta är ert fel, för det enda ni gör är resan behagligare för alla.
Eller?

11 kommentarer:

Lars G. sa...

Så sant!

Maarga sa...

Känner igen mig som fan.

Nora sa...

Ja, erkänn! Det är liksom, sätt på er hörlurar! Hur jävla svårt kan det va??

PP sa...

Jag har samma problem i bilen!

Leif sa...

mm, ganska snorungarna borde tänka efter.

Anonym sa...

palla vara sån bitterfitta.

Sandra sa...

Anonym - Palla att sitta, eller stå för den delen, på spårvagnen efter en lång, kämpig dag, och behöva få huvudvärk av skränig musik bara för att vissa människor inte vet vad respekt är. Att ta upp det är inte att vara en bitterfitta, det är att skriva om något som faktiskt är ett problem, och med tanke på att det finns hörlurar är högt spelande av musik ingenting annat är rent respektlöst. Vilket det för övrigt varit ändå, men nu finns det absolut ingen ursäkt what so ever för att bete sig så. Varför ska man behöva tåla det?

Vi i Sverige är generellt sett fruktansvärt mesiga, men vad finns det för poäng med att bara bita ihop och tåla att vissa människor bara bryr sig om sig själva? Nej, heder år folk som vågar säga någonting istället. Bra skrivet, Jenny!

Jenny-one-oh-one sa...

Tack Sandra, det var väldigt snällt sagt! Kram till dig! :)

banan sa...

bra jenny håller med dig helt, fast det vet du ju :P

Jenny-one-oh-one sa...

Of course vet jag att du håller med mig när det gäller detta m'darling, du var lite min inspiration! Kram!

Anonym sa...

nice, den e as bra, det e precis så som det e!



/sheren

 
Template by suckmylolly.com